Свържете се с нас +359 888 375 627
Експресна доставка Директно до Вашата врата
Платете с карта Visa, Mastercard, DSK Direct
Създадени с любов От чистата природа

Защо Slim Food?


При направени проучвания и изследвания през 2005 година, учени от Норвегия са установили, че при редовната консумация на конджак загубата на тегло е 0,80 кг на седмица, което е един завиден резултат, но и същевременно представлява едно здравословно темпо на отслабване, което не застрашава здравето и води до избягване на „йо-йо ефекта”.

Всичко това бива постигнато чрез влиянието на Конджак върху хормона на глада и апетита-Грелин като го редуцира и така преустановява атаките на глад.Конджаковото брашно е одобрено и признато като ефективно средство за редуциране на теглото от Европейския орган за безопасност на храните/EFSA/.

Как Slim Food ®Спагети,Лазаня и Нудълс ще Ви помогнат да отслабнете?

Нискокалоричната диета със Slim Food ® Спагети,Лазаня и Нудълс е бедна на калории и със сигурност ще намалите теглото си.Консумирането на 33 гр./ 1/6 от съдържанието на опаковката/ от Slim Food ® Спагети,Лазаня и Нудълс три пъти на ден може да Ви помогне да отслабнете. Slim Food ® Спагети, Лазаня и Нудълс има неутрален вкус, но поглъща аромата от съставките които добавяте към него.

Консумацията на Slim Food ® Спагети,Лазаня и Нудълс помага за запазване на редуцираното тегло без да е нужно да се гладува.

 

Магическа храна


Amorphophallus Konjac

Конджакът (Глюкоманан) представлява разтворими, подлежащи на ферментация и силно вискозни диетични фибри, които произхождат от корена на сладкия картоф растящ в Азия, известен също като Amorphophallus Konjac или Amorphophallus rivieri.

Грудката на конджака е била използвана в продължение на векове като билково лекарство, както и за приготвянето на традиционни храни като конджаково млечице,тофу и нудъли.

Съвсем наскоро е започнало използването на пречистено конджаково брашно като стабилизатор на храна, желиращ агент и добавка.

Конджакът е най-добрата и най-сигурна форма на храна с разтворими диетични фибри с детоксикиращо действие предоставена от природата за хората.Тя е "кралицата на храните" в 21-ви век и представлява здравословна диетична храна с малко мазнини.

Конджакът е посочен като една от десетте най-здравословни храни на Световната здравна организация (СЗО) и една от най-добрите храни за човека. Конджакът бива наричан „почистващ агент на кръвта","чистач на стомаха" и "спасителна храна за западняците от болестите на цивилизацията".

Една стара китайска поговорка гласи:”Ако не искате да сте затлъстели трябва да се храните с конджак; Ако искате да отслабнете, яжте конджак ; Ако искате да имате добър стомах и добра чревна флора- хранете се с конджак.

 

Произход и съставки


Amorphophallus Konjac

Ядливата част на конджака е неговата подземна, закръглена грудка. Ширината и е над 25 см в диаметър. Тя е цилиндрична, светло зелена, с тъмни лилави петна и длановидно сложно листо над земята. Има дебела дръжка и расте в оскъдни гори. Конджакът е с високо съдържание над 45% глюкоманан, 9,7% - суров протеин,16 различни видове аминокиселини - 7.8% ,7 незаменими аминокиселини - 2.5%. Той съдържа елементи като калций, фосфор, желязо, цинк , манган, хром и мед. С ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри.

 

Предимства от здравословна гледна точка


Медицинските изследвания са показали, че конячените храни са много полезни за здравето. Тук Ви представяме само една малка част от техните предимства :

 • Храна подходяща за болни от Цьолиакия (безглутенова храна!)
 • Храна подходяща за диабетици (без захари)
 • Загуба на тегло
 • Контролира нивата на кръвната захар
 • Намаляване на LDL холестерола
 • Намаляване на функционалните нарушения на гастроинтестиналния тракт
 • Полезното влияние на калция, който се намира в конячените храни
 • Алкалността на конячените храни
 • Ползите от Конячените храни в борбата със стареенето
 

Широко приложение


Конджакът намира широко приложение не само в медицината но и в промишлеността във връзка с експлоатацията на неговите летливи свойства. От гледна точка на храненето, здравеопазването и медицината, конджакът се използва в следните три аспекта:

 1. Като основна суровина или добавка в хранително-вкусовата промишленост. Конджаковото чисто брашно все повече се използва като важна суровина или добавка в производството на различни храни, напитки, желе и сок.
 2. Като здравословни храни: Различни специфични здравословни диетични храни като спагети, паста, ориз, закуски,диетични фибри и т.н.са разработени за консумация от специфични групи от хора.
 3. Употреба във фармацевтичната индустрия: На основата на конджака вече съществуват някои разновидности на продукти с разтворима целулоза като съставка. Това е горещата точка в научните изследвания за използването конджака съдържащ разтворима целулоза за предотвратяване и лечение на хиперлипидемия, исхемична болест на сърцето(CED), диабет и затлъстяване.